BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Lažne vesti za pokrivanje neuspešnog vojnog udara! Venecuela i Rusija odgovarile na Pompeovu tvrdnju da je Maduro umalo pobegao

RT: Lažne vesti za pokrivanje neuspešnog vojnog udara! Venecuela i Rusija odgovarile na Pompeovu tvrdnju da je Maduro umalo pobegao
01.05.2019. god.


Izvor: Vostok / RT

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odbacio je izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea da je zamalo pobegao na Kubu, ali da su ga Rusi od toga, navodno, odgovorili.
Moskva je saopštenje nazvala "lažnom vešću".

“Majk Pompeo je rekao da sam ja, Maduro, imao avion spreman za odlazak na Kubu, da pobegnem i da su me Rusi skinuli s aviona i zabranili mi da napustim zemlju. Gospodine Pompeo, molim vas, nedostaje vam ozbiljnosti”, rekao je Maduro, tokom obraćanja na državnom nivou, proglašavajući “poraz” neuspelog pokušaja državnog udara.

Na vrhuncu građanskih nemira u utorak, Pompeo se pojavio na Si-en-enu, tvrdeći da je Maduro imao spreman "avion na pisti" koji je trebao da poleti za Kubu, pre nego što su ga "Rusi ubedili da bi trebao ostati".


I rusko i venecuelansko ministarstvo spoljnih poslova okarakterisale su kao sramno saopštenje Pompea, za prodavanje onoga što su nazvali "lažnom vesti".

„Pravljenje lažnih vesti je veoma tužan način da se prihvati da je puč koji si podržao propao ... još jednom. Diplomatija mora biti obnovljena u američkoj vladi“, izjavio je ministar spoljnih poslova Horge Areaca.



 

"Vašington se trudio da demoralizuje venecuelansku vojsku i sada koristi laži kao deo informacionog rata", saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u izjavi za Si-en-en.

Maduro je u utorak uveče na nacionalnoj televiziji saopštio da je opozicija pokušala da nametne "nelegitimnu vladu" uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, ali da nije uspela zbog lojalnosti vojske i naroda koji su čvrsto štitili ideale revolucionarne bolivarske države. 

Nasilje u Karakasu izbilo je u utorak ujutro, nakon što je lider opozicije pod pokroviteljstvom SAD, Huan Gvaido, okružen sa nekoliko muškaraca u vojnoj uniformi, objavio kratki video u kojem je pozvao vojsku da izvrši vojni udar i zbaci Madura s vlasti.



  • Izvor
  • foto: ©Reuters / Miraflores Palace / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


U prvom kvartalu 2024. godine fokus NIS-a bio je na nastavku i povećanju obima investicionog ciklusa započetog prošle godine. Tako je u razvojne projekte investirano 10,5 milijardi dinara, što...


Kijev bi se obavezao na neutralni status i dobio međunarodne bezbednosne garancije, prema nacrtu sporazuma

Moskvi je dosta neprijateljskog stava Evrope, izjavio je Dmitrij Peskov


Savetnici bivšeg američkog predsednika razmatraju kazne za nacije koje žele da trguju nacionalnim valutama, preneo je list


Ostale novosti iz rubrike »